On tosiaankin kulunut pitkä aika viime kirjoituksestamme. Sivumme aukesivat vasta ja nyt alamme aktiivisemmin päivittelemään blogia. Joulukuumme on sujunut hyvin. Pipareita ja torttuja on leivottu, joulusiivoukset tehty kauan sitten, koristeet laitettu, lahjat hankittu, joulukortit lähetetty, jouluruuat valmistettu, kuusi koristeltu ja joulupukkikin on jo käynyt :)

19.12.2006 Sofi ja Miina kävivät eläinlääkäriasema Akuutissa. Miina kävi rokotuksella, mutta Sofin toimenpide oli hieman suurempi. Sofi toinen yläkulmahammas ei ollut lähtenyt. Annoimme sille luita purtavaksi ja leluja revittäväksi, mutta hammas ei millään irronnut. Äiti kysyi eläinlääkäriltä, mitä pitäisi tehdä ja hän kehotti tulemaan sinne. Äiti meni Miinan ja Sofin kanssa sinne. Sofin hammas leikattiin eli se nukutettiin. Eläinlääkäri sanoi, ettei ollut pitkään aikaan nähnyt niin pitkää hammasta ja pitkä se todella olikin. Sille laitettiin yksi tikki, joka sulaa. Eläinlääkäri antoi hampaan äitille ja äiti antoi sen minulle. Se olikin tosi pitkä :) Äiti pyysi, että Sofia ei herätettäisi kokonaan. Sille annettiin herätystippoja kielelle. Kun he tulivat kotiin, Sofi käveli jo, mutta oli ihan väsynyt ja  nukkui melkein koko päivän. Lenkille sitä ei saanut tietenkään viedä. Illalla se jo oli oma normaali itsensä :)

Sofille kuuluu muutenkin hyvää. En ole sen kuulumisia kirjoittanut tänne vielä ollenkaan :( Se on sopeutunut hyvin laumaan. Onhan se menevä pentu, mutta tosi iloinen ja reipas. Se ei kyllä pelkää mennä ihmisten luokse....

joulukuu071.jpg
Tämän vuoden joulukorttimme

Jouluaattona koirat kävivät yli tunnin lenkin metsässä.
Kinkun tuoksu sai Sofi olemaan keittiössä tavallista enemmän. Saihan se maistaa sitä pikkusiivun lopulta :) Illalla tuli joulupukki. Koirat olivat sen aikaa ulkona, koska muuten ne olisivat saattaneet pelästyä sitä. Kaikki saivat paljon lahjoja. Olimme tainneet olla aika kilttejä pukin mielestä. Miina sai luun ja pallon Annilta etukäteen. Se ei kyllä saanut heti luuta syötäväksi, koska siitä olisi tullut vain tappelu. Nyt sitä on saanut maistaa Sofikin :D Myöhemmin illalla annoin Sofille sen lahjat. Se sai juustotäytteisen luun, mutta se ei oikein ole syönyt sitä. Lisäksi äitiltä se sai sydänriipuksen, joka kiinnitetään pantaan. Se on pinkki ja siinä lukee Sofia ja toisella puolella on minun kännykkänumeroni. Yhteisenä lahjana koirat saivat herkkuboltsin minulta ja Annilta. Sinne voi laittaa herkkuja. Siinä on kaksi reikää, josta herkut tippuvat, kun koira sitä pyörittää. Lelu on ollut ainakin Sofin mieleen. Saapahan se käyttää aivojaan.Loppuillan koirat sitten nukkuivat :) Jouluaattomme oli oikein mukava.
joulu017.jpgjoulu023.jpg
Sofi miettii, mitä                  Sofi ja uusi nimiriipus
paketisti löytyy            


Joulupäivä oli aikalailla normaali päivä meille. Aamulla Sofi tuli minun, isäni ja pikkuveljeni kanssa pienelle kävelylenkille. Sen jälkeen otin Annin kanssa siitä kuvia uudella digikamerallamme ulkona. Anni seisotti sitä ensin. Makupalana oli nakkeja :) No Sofihan oli aivan hirveästi nakkien perään. Kyllä se osasi ihan kauniisti seisoa. Asentoa ei oikein meinannut löytyä, mutta kyllä sieltä muutama nappisuoristuskin tuli. Minäkin kokeilin sen kanssa. Anni harjoitteli myös liikkeitä, mutta Sofi halusi pomppia. Ensi kerralla pitää muistaa jättää nakit pois :)
joulu029-1.jpg  joulu038-1.jpg
Yksi melko hyvä seisomakuva,                Pääkuva
jos Annin hanskaa ei näkyisi :D

Iltapäivällä kävimme koirien kanssa lenkillä metsässä. Lempi jäi kotiin, koska eilen meinasi vähän nilkuttaa. Se pääsi pikkuveljemme kanssa vähän lyhyemmälle lenkille. Kamera oli jälleen mukana. Yritimme ottaa koirista kuvaa, kun ne istuivat kiven päällä. Välillä ne pysyivätkin hienosti paikallaan. Adolf meinasi temppuilla, mutta saimme muutaman kohtalaisen otoksen. Valitettavasti koirien silmät olivat punaiset parhaimmissa otoksissa, koska en ollut lukenut kameran käyttöohjeita vielä niin hyvin, että olisin osannut laittaa punasilmän vähennyssalaman. Ensi kerralla täytyy muistaa huomata se :D
joulu069.jpg

Illalla opetin Sofille luoksetuloa ja se hyvin ymmärsikin, mitä halusin siltä.

Tapaninpäivänä lähdimme Hietasaaren ponipihalle perinteiseen Tapanin ratsastustapahtumaan. Sofi oli mukana. Se istui autossa sylissäni etupenkillä. Onneksi se ei oksentanut autossa. Väkeä oli saapunut paikalle paljon. Sofi oli ihan innoissaan väen paljoudesta. Se halusi käydä tervehtimässä monia ihmisiä. Monet silittivätkin sitä. Se myös haisteli innokkaana muita koiria. Kävimme Sofin kanssa maneesissa katsomassa kartellin ja kyllä se oli hieno. Sofi jaksoi onneksi olla sen ajan sylissäni rimpuilematta. Olimme siellä noin tunnin. Paluumatkan Sofi nukkuikin sylissäni.
joulu076.jpg
Sofikin olisi halunnut
Tapaninratsastukselle


Eilen ja tänään olimme olleet pääasiassa kotona. Koirat ovat käyneet lenkillä. Kävin Sofin ja Miinan känssä äsken pienellä lenkillä. Opetin Sofille luoksetuloa. Ostimme tänään sille uusia kananmakuisia namipaloja ja se tykkäsi niistä. Anni käytti muut koirat.

Kirjoittanut: Iina